Lokomotief Rijswijk ongeslagen na eerste competitiehelft

16 December 2018, 09:44 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De basketballers van Lokomotief Rijswijk hebben ook de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft gewonnen. In de sleutelstad werd BS Leiden met 68-81 verslagen. Daardoor sluiten de Rijswijkers 2018 af als ongeslagen koploper van de Promotiedivisie.

Loko kreeg in de eerste fase van de wedstrijd in Leiden een paar tegenvallers te verwerken toen zowel Luuk Essenstam als Ivo de Vreede uitviel omdat zij te geblesseerd waren om te kunnen spelen. Desondanks vergrootte de regerend kampioen de toen al opgebouwde voorsprong en eindigde het eerste kwart met 19-27.  De ploeg van Pieter Mourik had het in het tweede bedrijf niet makkelijk met de thuisploeg dat zelfs terug kwam tot op drie punten. Door zeven punten op rij kort voor rust was het halverwege toch 36-43 in Rijswijks voordeel.

De start van de tweede helft was voor de Leidenaren die zelfs langszij kwamen, maar toen zette Loko weer aan. Met de veel scorende Rens Butter en Willem van der Togt herpakten onze stadgenoten zich en namen de wedstrijd volledig in handen. Het derde kwart werd afgesloten met een geruststellende 47-65 voorsprong. In het laatste kwart kwam de overwinning van de Rijswijkers niet meer in gevaar. De voorsprong bleef lang in tact totdat Leiden in de laatste 2 minuten hun nederlaag iets dragelijker maakten; Eindstand: 68-81.

Lokomotief sloot daarmee de eerste competitiehelft af zonder nederlaag en met 4 punten voorsprong op de nummer twee Grasshoppers. Op 6 januari gaat de competitie voor de Rijswijkers weer verder met een uitwedstrijd bij laagvlieger BV Groningen.