Lokomotief Rijswijk loopt uit na knappe zege

4 November 2018, 11:41 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De basketballers van Lokomotief hebben zaterdag uitstekende zaken gedaan in de Promotiedivisie. Zelf won het team van coach Pieter Mourik met 57-70 bij het sterke Grasshoppers. Daarnaast verloren de andere directe concurrenten om de koppositie, waardoor de Rijswijkse ploeg de voorsprong vergrootte.

Voor het eerst in jaren wist Lokomotief de lastige uitwedstrijd in Katwijk te winnen van Grasshoppers. De nummers één (Loko) en twee (Grasshoppers) van het afgelopen seizoen maakten er een boeiend duel van. Hoewel de start voor de thuisploeg was, nam Lokomotief  gaandeweg het commando over. Dit leidde tot de 9-20 voorsprong na de eerste tien minuten. De Rijswijkers hadden ook in het tweede kwart een goed antwoord op het fysieke spel van de Katwijkers. Loko nam zelfs een 16-34 voorsprong. In de tumultueuze minuten voor rust verkleinde Grasshoppers het gat tot 21-35.

In het derde bedrijf hadden de mannen van coach Mourik moeite om tot het eigen spel te komen en zagen de gastheren naderen tot 31-37. De uitstekend spelende Martijn van Noordenne nam zijn ploeg toen weer aan de hand en daardoor kon Lokomotief toch weer uitlopen naar 37-46. In het slotkwart kwam Grasshoppers nog wel tot een verschil van zes punten, maar Loko wist de voorsprong te behouden en wisten met de punten aan de haal te gaan; 57-70. Topscorers voor Loko waren Rens Butter (19 punten), Luke Essenstam (15) en Martijn van Noordenne (14).

Beker

Komende donderdag om 20.30 uur speelt Lokomotief in de Van Zweedenhal voor de beker tegen het Voorburgse CobraNova.

Vrouwen

Bij het eerste vrouwenteam van Lokomotief wil het nog altijd niet lukken. Vrijdag verloor de ploeg al de zesde Promotiedivisie wedstrijd op rij en staat daardoor nog puntloos onderaan. Directe concurrent om de rode lantaarn Hoofddorp was in de Van Zweedenhal met 59-68 te sterk voor de kampioen van vorig jaar.