Lokomotief revancheert zich met monsterzege op Zeemacht

9 December 2018, 12:10 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Afgelopen donderdag leden de basketballers van Lokomotief tegen Grasshoppers de eerste nederlaag van het seizoen. De uitschakeling in het bekertoernooi was een tik, maar de Rijswijkse ploeg nam sportieve revanche op zichzelf. Zaterdag lieten de roodwitten in de competitie geen spaan heel van promovendus MSV/Zeemacht en stuurden de arme gasten met een 122-69 nederlaag terug naar Den Helder.

Lokomotief gaat ongeslagen aan kop in de Promotiedivisie en daar kwam ook zaterdag geen verandering in. Zonder Lars Jansen (blessure) en Jan Driessen (ziek) maar met de in de promotiedivisie debuterende Jeroen IJlst walste de ploeg van Pieter Mourik in de eigen Van Zweedenhal over Zeemacht heen.

De start van de Rijswijkers was fenomenaal. Na vijf minuten had Loko de eerste 25 punten al door de basket geworpen. Aan het eind van het eerste kwart was al duidelijk dat de thuisploeg de zege niet zou ontgaan: 38-17. Ook in het tweede kwart stond er geen maat op de Rijswijkse aanvalsspel. Halverwege de wedstrijd was het al 66-31.

Verdedigen

Enig minpuntje bij de thuisploeg was het verdedigen. In het derde bedrijf wisten de gasten maar liefst 29 punten te scoren. De overwinning kwam echter nooit in gevaar, want zelfs scoorden de Rijswijkers er ook lustig op los. Stand na derde kwart: 91-60. In het slotbedrijf trok Lokomotief de verdedigende touwtjes wat strakker aan. Martijn van Noordenne liet zich daarin als een van de uitblinkers nadrukkelijk gelden waardoor Loko uiteindelijk uitkwam op een 122(!)-69 overwinning.

De topscorers bij Lokomotief waren Luke Essenstam (26 punten), Martijn van Noordenne (23) en  Laurens Yperlaan (22). Jeroen IJlst fleurde zijn debuut op met 4 punten.

Volgende week speelt Lokomotief de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft in Leiden tegen BS Leiden.