Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na 15 overwinningen hebben de basketballers van Lokomotief de eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. In Bemmel was Dreamfield Dolphins de betere ploeg en boekte een verdiende overwinning: 77-68.

Martijn van Noordenne opent de wedstrijd met een driepunter, maar daarna is het Dreamfield dat het initiatief neemt in de wedstrijd. Vooral Lars Krooshof scoort er flink op los. Halverwege het kwart is de stand 15-8. Na een time-out zorgen Laurens Yperlaan en Willem van der Togt voor een positieve impuls en komt Lokomtief terug tot 18-15. Eindstand eerste kwart: 23-18.

In het tweede kwart loopt Dreamfield weer uit naar 27-19, maar 2 driepunters op rij van Martijn van Noordenne zorgen ervoor dat Lokomotief weer aansluit: 27-25. De verdediging van Lokomotief begint steeds meer grip te krijgen op de Bemmelse aanval en dwingt vaak moelijke schoten af. Na een aantal prima scores van Rens Butter neemt Lokomotief de leiding over: 35-37. In de slotseconden weet de uitblinker van de eerste helft Lars Krooshof een doelpoging vanaf de eigen helft te verzilveren en daardoor is het toch Dreamfield Dolphins dat met een kleine voorsprong de rust in gaat: 38-37.

In de eerste minuten van het derde kwart houden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Er wordt hard en fanatiek verdedigd en daardoor wordt er niet veel gescoord. Dan weet Lokomotief een gaatje te slaan, vooral dankzij Laurens Yperlaan: 40-47 in de 6de minuut van het kwart. Aanvoerder Martijn van Noordenne moet dan het veld verlaten met een schouderblessure en zal ook niet meer terugkeren. Lokomotief verzuimt verder uit te lopen doordat de ploeg een aantal keren slordig balverlies lijdt. Eindstand derde kwart: 47-52.

In het laatste kwart neemt Dreamfield het initiatief steeds meer over. De ploeg gooit het tempo flink omhoog en weet daaruit een aantal keren makkelijk te scoren. Bij Lokomotief ligt het tempo juist te laag waardoor de ploeg te weinig goede kansen weet af te dwingen. Halverwege het kwart kijken de bezoekers tegen een 64-56 achterstand aan. Lokomotief probeert weer aansluiting te vinden via een driepunter van Luke Essenstam, 64-59, maar de thuisploeg speelt te goed in deze fase om de voorsprong zomaar weg te geven. Uiteindelijk moet Lokomotief 30 punten incasseren in dit kwart en dat is veel te veel voor de Rijswijkers die gemiddeld slechts 60 punten per wedstrijd toestaan. Eindstand 77-68.

Scores: Laurens Yperlaan 17, Rens Butter 15, Martijn van Noordenne 11, Luke Essenstam 9, Willem van der Togt 8, Lennart Overdevest 5, Ivo de Vreede 2, Keving Joukes 1.