Koeman houdt deur voor fitte Depay naar Oranje open

3 September 2024, 13:27 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman doet in de toekomst mogelijk weer een beroep op Memphis Depay. De 30-jarige spits ontbreekt in de selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland, omdat hij momenteel nog geen club heeft.

"Laten we hopen dat hij nog steeds een club krijgt, fit wordt en gaat spelen. Dan is hij nog steeds een optie", vertelde de bondscoach van Oranje tijdens een persconferentie in Zeist. "Als je 30 bent lijkt mij het niet het moment om niet meer te voetballen."

Depay was op het EK in Duitsland de vaste spits van Oranje. In de huidige selectie zitten met Brian Brobbey, Joshua Zirkzee en Wout Weghorst drie spitsen.

"Ik heb veel contact gehad met Wout", zei Koeman over de spits van Ajax. "Het moeilijke van deze periode is, als je echt heel rechtlijnig bent, ik misschien maar dertien spelers had kunnen selecteren. Sommigen zijn later begonnen, anderen hebben nog geen negentig minuten gespeeld. Je maakt uitzonderingen voor bepaalde spelers, daar vind ik Wout bij horen. Hij is fit, als er één is die voor zijn lichaam zorgt, is het Wout. Hij is altijd bruikbaar, maar niet voor negentig minuten."
 

 


Door: ANP