Kansloze nederlaag Inter Rijswijk; play-offs ver weg

3 February 2018, 00:00 uur
Digitaal Dagblad

De volleybalmannen van Inter Rijswijk leden zaterdagmiddag een kansloze, teleurstellende en misschien fatale 3-0 nederlaag bij Talent Team Papendal. Om de play-offs nog te bereiken, moeten de Rijswijkse lange mannen volgende week het laatste duel tegen Taurus met 3-0 of 3-1 winnen en hopen dat de uitslagen dit weekeinde en volgende week van alle concurrenten gunstig uitpakken.

Vorige week dacht coach Willy Steenbakkers vier punten uit de laatste twee wedstrijden nodig te hebben om zich te plaatsen in de top zeven. Door de nederlaag van zaterdag is dat al niet meer mogelijk. Bij een zege volgende week met 3-0 of 3-1 op Taurus kunnen er nog drie punten gepakt worden en die zullen nodig zijn. Inter heeft het echter niet meer in eigen hand.

Zaterdag liepen de Rijswijkers bij Talent Team Papendal vanaf het begin achter de feiten aan. Binnen een paar minuten was het al 5-0 en hoewel Inter nog wel dichtbij kwam, werd het gaatje niet meer helemaal gedicht. De eerste set ging met 25-22 naar de thuisploeg. Ook de start van het tweede bedrijf was dramatisch vanuit Rijswijks perspectief; 8-1. De mannen van Steenbakkers kwamen nog wel terug tot 9-8, maar net als in de eerste set bleven de talenten uit Papendal aan de goede kant van de score; 25-18.

De Rijswijkse mannen lieten zich niet nogmaals verrassen aan het begin van een set en namen een 3-5 voorsprong. Lang daarvan genieten kon Inter niet want even later stond het alweer 14-9 achter. Daarna werd het nooit meer spannend en won Talent Team Papendal de derde set met 25-18. Met een 3-0 nederlaag en een desillusie in de zak werd de terugreis naar de Marimbahal ondernomen. Nu maar hopen dat de concurrenten dit weekeinde ook punten verspelen, zodat Inter volgende week nog kans heeft op plaatsing voor de play-offs.