Jaël Paas behoedt Te Werve voor nederlaag tegen laagvlieger

9 December 2018, 10:56 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op tweedeklasser Te Werve valt dit seizoen geen peil te trekken. Soms laat de Rijswijkse ploeg zien mee te kunnen spelen om promotie, maar op andere momenten lijkt dat voor het elftal te hoog gegrepen. Dat was zaterdag het geval toen de formatie van Huib van Oostrom Soede twee dure punten verspeelde in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Monster SC. Te Werve had zelfs geluk dat het niet verloor, want de gelijkmakende 2-2 van Jaël Paas viel pas in de slotminuut.

Vorig seizoen speelde Monster SC nog in de derde klasse en Te Werve in de eerste. Door promotie van de Westlanders en degradatie van de Rijswijkers zijn beide ploegen dit jaar aan elkaar gekoppeld in de tweede klasse C. Daarin draait Te Werve mee in de top en moet de Monsterse ploeg het voorlopig doen met een voorlaatste plaats. Op Sportpark Vredenburch was zaterdag echter niets te zien die verschillen op de ranglijst.

Monster SC speelde brutaal en nam in de 25e minuut een verdiende 0-1 voorsprong. De thuisploeg was zoekende en Monster kreeg in het eerste bedrijf een aantal kansjes om zelfs op 0-2 te komen. Vlak voor rust was het echter Jaël Paas die de 1-1 aantekende. Na de hervatting begon Monster opnieuw scherp en kwam vlot op 1-2. Uit een hoekschop was het wederom Jordi van maanden die de Monsterse gasten op voorsprong zette. Daarna liet Te Werve wel de wil zien om te voetballen en aan te vallen, maar er ging veel mis. Tot de 90e minuut, want toen was het redder in nood Jaël Paas die met zijn tweede van de middag de 2-2 binnenschoot en daarmee een nederlaag afwendde.

Door het puntverlies zakten de Rijswijkers wel van de derde naar de zesde plaats. Doordat Voorschoten’97 en VELO, de nummers één en twee van de poule, beide verloren, verkleinde Te Werve bedraagt het gat met de koplopers toch naar 5 en 3 punten.

Bron: Het Haags Amateur Voetbal, Foto's hieronder: Elaine Verbaan-Mulder