Hardlopers uit Rijswijk opgelet; inschrijving CPC Loop is geopend!

21 September 2018, 09:34 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Belangrijk nieuws voor liefhebbers van hardlopen uit Rijswijk. Donderdag is de inschrijving voor de 45e NN CPC Loop Den Haag geopend. Als je zeker wil zijn van een startbewijs voor een van de vele onderdelen van het grootste sportevenement van de regio, wacht dan niet te lang met inschrijven.

De 45e NN CPC Loop Den Haag vindt plaats op zondag 10 maart 2019. Traditiegetrouw start het grootste sportevenement in Den Haag vanaf het Malieveld en lopen de deelnemers naar Scheveningen en weer terug naar de sfeervolle binnenstad.

Na de introductie van de City Pier Night Walk in 2018, een bijzondere wandeling van het Malieveld naar de Pier op de vrijdagavond voorafgaand aan de NN CPC Loop Den Haag, zal er komende jubileumeditie weer een nieuw onderdeel worden toegevoegd aan het programma te weten: CPC4all.

Wethouder Richard de Mos (Economie en Sport): “De City-Pier-City Loop is een waardevol hardloopevenement voor Den Haag. Het bevestigt ons imago als (sport)stad aan zee. Niet alleen voor topsporters en recreatieve hardlopers, maar voor iedereen die wil bewegen. Vorig jaar is daar de succesvolle Night Walk-editie voor wandelaars bij gekomen. Dit jaar kunnen eindelijk ook mensen met een beperking meedoen, een nieuwe mijlpaal. Tienduizenden mensen komen naar onze stad voor dit evenement en dat is natuurlijk ook goed voor onze ondernemers”.

Het programma zal verder bestaan uit de Ernst & Bobbie Loop (1 km), de Triodus Jeugdloop (2,5 km), de 5 km gepresenteerd door het AD, de 10 km en de NN Halve Marathon waar jaarlijks veel persoonlijke records worden gelopen. Den Haag huisvest ook ieder jaar de grootste scholenloop van Nederland met duizenden kinderen van ca, 100 scholen uit de regio Haaglanden.

Unicef
Ook in 2019 neemt UNICEF een belangrijke plek in bij het evenement. Alle deelnemers kunnen bij hun inschrijving geld doneren of een eigen actiepagina aanmaken en zich laten sponsoren. De opbrengst gaat naar onderwijs voor kinderen op de vlucht in Syrië en omgeving.

Inschrijving geopend
In totaal worden in het CPC weekend 43.000 lopers verwacht. De inschrijving is donderdag geopend. De verwachting is dat, net als voorgaande jaren, de startbewijzen voor dit populaire loopevenement snel uitverkocht zullen zijn.

Bron: Dagblad 070, Foto: ANP