Haase stapt uit spelersraad ATP

29 June 2019, 13:28 uur
Sport
mainImage
ANP

Robin Haase is vlak voor de start van Wimbledon uit de spelersraad van de tennisbond ATP gestapt. De nummer 73 van de wereld vindt niet dat hij de spelers kan vertegenwoordigen op de manier dat hij dat zelf zou willen.

"Het is een voorrecht geweest om mijn collega's te vertegenwoordigen, ondanks het feit dat het geen productief jaar is geweest en er veel tijd in heeft gezeten", aldus Haase. "Ik ben er om meerdere redenen in gestapt, maar de belangrijkste reden is altijd geweest: hoe kunnen we onze sport groter maken en verbeteren? Naar mijn mening is er niet voldoende aandacht besteed aan de onderwerpen die ik ter tafel heb gebracht."

De 32-jarige Haase maakte zich onder meer hard voor de verdeling van het prijzengeld. Zo is hij van mening dat van de totale inkomsten van de toernooien een te klein deel terechtkomt bij de spelers, in zijn ogen de dragers van het toernooi.

Onder anderen Novak Djokovic en John Isner maken ook deel uit van de spelersraad. Haase zat al eerder in de raad. Hij stapt nu halverwege uit, want zijn huidige termijn loopt tot juni 2020.


Door: ANP