Goed weekeinde voor Refleks tijdens Haagse Korfbaldagen

5 November 2018, 09:54 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Goede resultaten zaterdag en zondag voor de twee teams van Refleks op de Haagse Korfbaldagen. Het vlaggenschip van de Rijswijkse korfbalvereniging won de tweede poulewedstrijd van Dubbel Zes en maakt nog altijd kans op een kwartfinale plek. Die heeft de A1 van de club al te pakken, want zaterdag wonnen de Rijswijkers twee van de drie ontmoetingen.

Het eerste team van Refleks speelde donderdag de eerste wedstrijd op de HKD gelijk tegen DES. Zondag won het team van Leon Posthumus met 26-13 van het Haagse Dubbel Zes. Dinsdag staat de derde en laatste poulewedstrijd in de Klasse 1-2-3 op het programma tegen ODO. Bij een gelijkspel of winst plaatst Refleks zich voor de knock-outfase.

A1

De A1 van de Rijswijkse club heeft zich daarvoor al geplaatst. Door zaterdag twee van de drie te winnen, eindigde de ploeg als nummer twee van de poule bij de beste acht ploegen. Zaterdag begon het beste jeugdteam van Refleks met een 12-8 overwinning op de leeftijdsgenoten van Weidevogels. Daarna werd er met 6-12 verloren van het sterke Maassluis. De afsluitende 13-6 zege op DES was echter genoeg voor een plaats in de kwartfinale. Deze wordt vanavond, maandag 5 november gespeeld in Sporthal Ockenburgh in Den Haag (aanvang 20.45 uur).  Tegenstander daarin is Fiks A1, de nummer één van een andere poule.

Foto: Facebook Refleks