Gelijkspel voor ABA in topper tegen landskampioen

9 December 2018, 11:34 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Zaterdag kreeg de Rijswijkse Pétanque Club ABA de huidige kampioen van Nederland, Les Cailloux op bezoek. De Rijswijkers sleepten een zwaarbevochten 4-4 gelijkspel uit het vuur en blijven daarmee de trotse koploper in de Topdivisie.

Les Cailloux uit Zeist is niet voor niets de regerend landskampioen. Het is een zeer ervaren team dat een aantal internationals herbergt en vorige week nog Europa Cup speelde. ABA behoort echter ook tot de top van Nederland. Dat bewijst de Rijswijkse formatie dit seizoen met de eerste plaats op de ranglijst na vier van de 14 wedstrijden.  Zaterdag stonden beide ploegen tegenover elkaar.

Een wedstrijd in Pétanque bestaat uit 8 partijen. De eerste ronde van drie doublette partijen begon ABA nog goed met een 2-1 voorsprong. Maar Les Cailloux sloeg kiezelhard terug in de volgende ronde en won beide triplette partijen en die klap resulteerde in een 2-3 achterstand. Het kon in de laatste ronde van drie doubletten partijen dus nog alle kanten op. Drie partijen winnen betekende winst, twee winnen gelijk en één winnen alsnog verlies evenals drie partijen verliezen.

ABA toonde in die laatste ronde ruggengraat. De Rijswijkse formatie bleef rustig en sleepte een mooi gelijkspel (4-4) uit het vuur en is daardoor nog ongeslagen. Door een beter saldo staat Amicale Boule d’Argent ook nog bovenaan de ranglijst op de voet gevolgd door ’t Dupke uit Sint Michielsgestel.

Op 22 december gaat de competitie verder met alweer een thuiswedstrijd in het altijd gezellige boulodrome (naast de Schilp) tegen Sporting Badhoevedorp.