Een brede lach en een dikke traan bij RHC

24 September 2018, 12:47 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Zowel het eerste herenteam als Dames 1 van de Rijswijksche Hockey Club speelde zondag een uitwedstrijd in de Eerste klasse. De terugreis van de vrouwen zal een stuk gezelliger zijn geweest dan die van hun mannelijke clubgenoten. Waar Heren 1 met 7-2 werd weggespeeld door Etten-Leur, wonnen de Rijswijkse hockeysters met 1-3 bij IJsseloever.

Onder erbarmelijke weersomstandigheden boekten de vrouwen van RHC zondagmiddag de tweede competitiezege in de Eerste klasse B. In IJssestein werd thuisploeg IJsseloever met 1-3 aan de zegekar gebonden. De doelpunten kwamen van de stick van Floor de Vroome (solo) en Marie-Louise van Eck (twee strafballen). RHC D1 staat nu met 6 punten uit 3 wedstrijd op een keurige vijfde plaats in de poule. Volgende week krijgt de Rijswijkse ploeg Craeyenhout op bezoek, de ongeslagen Haagse koploper.

De mannen van RHC werden in een kletsnat Etten-Leur afgedroogd door de thuisspelende Brabanders. Na 70 minuten hockey was het 7-2 en stond het huilen de Rijswijkse mannen nader dan het lachen. RHC is samen met Pollux de hekkensluiter van de Eerste klasse B met '1 uit 3'. Volgende week moeten er punten gepakt worden in de thuiswedstrijd tegen Forescate uit Voorschoten.

Foto: Facebook RHC Dames 1