Dramatische avond voor volleyballers Inter Rijswijk

11 February 2018, 00:00 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Dramatische avond voor volleyballers Inter Rijswijk

Ze waren dichtbij een ultieme ontsnapping, maar de volleybalmannen van Inter Rijswijk zijn zaterdagavond na opnieuw een 2-3 nederlaag veroordeeld tot de degradatiepoule. In de Marimbahal waren de Rijswijkers bij een 2-0 stand tegen SV Land Taurus één set verwijderd van de kampioenspoule, maar drie verloren sets later greep het team van Willy Steenbakkers net naast de benodigde zevende plaats in de Eredivisie.

Inter Rijswijk moet de komende weken strijden om handhaving in de Eredivisie. Dat zal wennen worden voor de manschappen van coach Steenbakkers die de afgelopen jaren steevast de play-offs haalden. Het misgrijpen van de kampioenspoule is erg zuur voor de Rijswijkse lange mannen. Niet alleen zaterdag waren ze er dichtbij, gedurende het hele seizoen verloor de ploeg maar liefst zesmaal een beslissende vijfde set. Duidelijk is wel waar Inter dit seizoen de puntjes liet liggen.

Inter had zaterdag een 3-0 of 3-1 zege nodig tegen Taurus, de nummer vier van de competitie. Daarnaast moesten concurrenten Coniche Zwolle en Zaanstad niet winnen bij Advisie/SS en Dynamo Draisma. Het leek in de volle Marimbahal allemaal goed te komen voor de Rijswijkers. Zwolle en Zaanstad verloren beide met 3-0 en na de 25-21 en 25-20 setwinst kwam het zelf op 2-0. Inter had toen nog maar één set nodig! Daarna sloeg de angst toe. Toen de derde set met 19-25 verloren ging, was er op zich nog niets aan de hand, maar het verval was ingezet. Toen ook het vierde bedrijf met 18-25 ging naar de ploeg uit Houten was het doek voor Inter eigenlijk al gevallen. Vervolgens ging ook de vijfde set met 9-15 naar Taurus en is Inter Rijswijk veroordeeld tot de degradatiepoule.