Bondscoach Van Gaal zag veel spanning bij zijn spelers

21 November 2022, 20:34 uur
Sport
mainImage
ANP

Bondscoach Louis van Gaal had de indruk dat de spelers van het Nederlands elftal bij het eerste WK-optreden tegen Senegal (2-0) last hadden van spanning. "We zijn vooraf nog naar het stand geweest, koffiedrinken. Maar dat heeft kennelijk niet geholpen", zei Van Gaal bij de NOS. "Toch heb ik geen moment het gevoel gehad dat we zouden verliezen."

Sterker nog, na het inbrengen van Memphis Depay verwachtte de bondscoach dat Oranje het duel naar zich toe zou trekken. "Dat is ook gebeurd. Ook Cody Gakpo speelde daarbij een belangrijke rol, niet in het minst door zijn openingstreffer. Maar we hebben niet goed gespeeld, gezien de laatste training zag ik dat al een beetje aankomen. Ik verwacht wel dat het vanaf nu beter wordt."

Louis van Gaal wil Memphis Depay vrijdag een helft laten spelen in de tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het WK tegen Ecuador. "We moeten het opbouwen", zei de bondscoach na de zege op Senegal (2-0). "Hij heeft nu een half uur gespeeld, dus we moeten naar meer."

Van Gaal wilde nog niet zeggen of hij met Depay wil beginnen tegen Ecuador. "Het lijkt me logisch dat ik dat eerst met hem bespreek. Ik heb hem net gesproken. Natuurlijk zei hij tegen mij dat hij zich goed voelde. Maar dat gaan we dinsdag bekijken. Dan gaan we weer trainen en dan zien we woensdag weer hoe het met hem gaat."

Ecuador heeft net als het Nederlands elftal de eerste wedstrijd op het WK gewonnen. De formatie uit Zuid-Amerika versloeg zondag Qatar in het openingsduel van de eindronde (2-0).

 


Door: ANP