Rijswijks Dagblad | Beugelsdijk tijdens Rijswijkse signeersessie

Beugelsdijk tijdens Rijswijkse signeersessie

mainImage

“Ja mevrouw, ik kan niet in de toekomst kijken”. Typisch Tom Beugelsdijk, altijd correct, mevrouw tegen een naar zijn handtekening hengelende vrouwspersoon en ‘mijnheer’ tegen uw verslaggever die hem tussen het signeren door, ondervraagt. Het is woensdagmiddag in AH XL in In de Bogaard en een sterk afgetrainde Tom Beugelsdijk (29) sluit de voetbalplaatjesactie 2020 van de grootgrutter af door het signeren van ballen, plaatjes, het album, en wat er nog meer langskomt, zoals een brace, een zakje drops en een Barcelona(!) shirt.

Druk is het niet, allerminst zelf, zal wel met de huidige positie op de ranglijst, één na laatste in de Eredivisie, van zijn club ADO Den Haag te maken hebben, dus Tommie heeft alle tijd om met de supporters die langs komen een praatje te maken. En dat Tom niet in de toekomst kan kijken heeft natuurlijk alles te maken met het belabberd presteren van zijn collega’s. De vraag van ‘mevrouw’ was of ADO het wel gaat redden, Tom antwoordt dat hij dat alleen maar kan hopen.

In december brak Beugelsdijk zijn pols op drie plekken en sindsdien moet hij lijdzaam toezien hoe een Engelse trainer en Engelse spelers het roer, tot nu toe nog zonder succes, hebben overgenomen.

Semper Altius
Beugelsdijk is weliswaar in Den Haag geboren, maar heeft in Rijswijk op school gezeten, in Rijswijk gewoond en komt nog regelmatig naar zijn favoriete Indonesische toko in het oude centrum. Zijn vrienden spelen nog, net zo fanatiek als hij is, bij Semper Altius waar hij regelmatig komt en waar binnenkort een jeugdtoernooi met zijn naam wordt gehouden. Hij heeft louter en alleen voor Wateringse Veld als nieuwe domicilie gekozen, omdat hij dan dicht bij autosnelweg zit, vindt hij wel zo makkelijk.

Bracevrij
Zijn pols is inmiddels bracevrij, maar mocht hij spelen dan moet de steunband weer om. Wat Beugelsdijk betreft speelt hij zaterdag tegen PSV, maar hij beseft dat spelen met een brace een risico voor hem inhoudt. Aan de andere kant, er zijn nog maar twaalf wedstrijden te spelen,  hij kan dus ook weer niet al te lang wachten. In de defensie heeft hij momenteel veel concurrentie van de veel jongere (21) Sam Stubbs, die tot nu toe, behalve in de wedstrijd van dinsdag tegen Sparta, een goede indruk op zijn positie maakte.

Eerste kind
,,Ik herken veel van Stubbs in mij”, aldus Beugelsdijk, wiens vriendin over drie weken is uitgerekend van hun eerste kind. Voor Beugelsdijk zou het natuurlijk een uitkomst zijn wanneer interim trainer Pardew zou besluiten om met drie centrale verdedigers te gaan spelen (Stubbs, Pinas, Beugelsdijk), zoals Inter Milan afgelopen zondag met veel succes in de stadsderby tegen AC Milan speelde. ,,Ik speel overal waar de trainer mij wil opstellen, maar niet als rechts- of linksback, want dan word ik door die snelle buitenspelers van PSV elke keer voorbij gelopen”, reageert hij op een suggestie op een fansite van ADO hem dan maar eventueel als vleugelverdediger op te stellen.

O, o Den Haag
Omdat het toch zo rustig is, de hek die in de XL supermarkt stond om de rij in goede banen te lijnen, getuigde van een wel erg optimistische blik, had Beugelsdijk voldoende tijd om met uw reporter van gedachten wisselen, een workshop hoe te fotograferen met een mobieltje te geven,  en met een jonge fan ‘O, o, Den Haag’ te zingen en een heus potje te voetballen. Over het kijken in de toekomst gesproken, Beugelsdijk doet toch nog een ultieme poging:  “Uiteindelijk komt het allemaal toch goed met ADO”.      

Tekst en foto:  Peter Petit