12 February 2018, 00:00 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

De vrouwen van Lokomotief gingen zaterdag in Rotterdam met 62-55 onderuit tegen EBV Baros. Ondanks het verlies delen de Rijswijkse basketbalsters nog wel de koppositie in de promotiedivisie met Grasshoppers uit Katwijk.

Vanwege het desastreuze eerste kwart eerder dit seizoen tegen Baros werd er zaterdag fanatiek verdedigend begonnen. Halverwege het eerste kwart was het nog gelijk, daarna begon een periode waarin de trefzekerheid het liet afweten aan Loko zijde. Beide teams waren nerveus, maar Baros bleef beter scoren. De Rijswijkse speelsters stonden daardoor bij rust dertien punten achter en hadden zelf maar twintig punten gemaakt; 33-20.

Na rust een heel ander Lokomotief. Verdedigend sterk, gevarieerd en aanvallend effectief. Met nog vier minuten op de klok was het weer 51-51 gelijk. Daarna volgden twee onbegrijpelijke minuten waarin geen schot werd gelost en elke bal bij Baros belandde. Dit resulteerde in een 58-51 achterstand. Op kracht en inzet kwam Lokomotief nog terug tot 58-55, maar verder kwamen de roodwitten niet. Uiteindelijk werd het nog 62-55.

Invaller coach Robert Clement was realistisch: “We hebben wel laten zien waarom we bovenaan staan, maar hebben deze wedstrijd te weinig laten zien om te winnen. Overall was Baros de terechte winnaar.”