ADO Den Haag zorgt voor stunt bij koploper PEC Zwolle

17 September 2022, 08:45 uur
ANP
Thomas Verheydt.

Koploper PEC Zwolle heeft vrijdag de eerste nederlaag van dit seizoen in de eerste divisie geleden. Het elftal van trainer Dick Schreuder ging onderuit tegen ADO Den Haag: 1-2. PEC blijft ondanks het puntenverlies koploper, omdat achtervolger FC Eindhoven in de slotfase een voorsprong van twee doelpunten weggaf tegen Roda JC (3-3).

PEC Zwolle heeft na acht duels 19 punten en FC Eindhoven 18. De eerste periodetitel wordt vergeven na tien speelronden. Heracles Almelo, dat met 3-0 won bij Telstar, speelde pas zeven wedstrijden en doet met 16 punten ook volop mee.

PEC kwam tegen ADO nog wel op voorsprong. Thomas van den Belt, die daarvoor al twee kansen had gemist, reageerde in de 26e minuut goed op een door Apostolos Vellios doorgekopte bal. Van den Belt kon doorlopen en scoren: 1-0.

Verheydt en Van Hintum

Thomas Verheydt maakte kort voor rust gelijk. De spits kreeg de bal voor zijn voeten toen doelman Jasper Schendelaar een voorzet van Xander Severina niet goed verwerkte. Bart van Hintum kreeg na een uur spelen de 1-2 achter zijn naam. De verdediger van PEC Zwolle passeerde zijn eigen doelman op knullige wijze.

FC Eindhoven leidde tegen Roda bij rust met 2-0 door treffers van Mawouna Amevor en Evan Rottier. Dylan Vente deed na rust wat terug, maar dankzij een benutte strafschop van Ozan Kökcü liep Eindhoven weer verder uit. Roda pakte alsnog een punt, dankzij de 3-2 van Jamie Mpie in de 89e minuut en de gelijkmaker van Vente in de 93e minuut.

Heracles Almelo en Willem II

Heracles nam pas laat afstand van Telstar. Samuel Armenteros opende na een klein uur spelen de score. Daarna troffen ook Rigino Cicilia en Nikolai Laursen (strafschop) doel.

Willem II, dat net als PEC Zwolle en Heracles Almelo vorig seizoen nog in de Eredivisie voetbalde, behaalde een benauwde zege. In de thuiswedstrijd tegen Jong AZ maakte de Spanjaard Pol Llonch in de 81e minuut het winnende doelpunt. Willem II klom op naar de achtste plek, maar heeft net als Heracles nog een extra wedstrijd te spelen.