ADO Den Haag pakt met geluk puntje bij Jong FC Utrecht

12 September 2022, 23:03 uur
ANP
Trainer Dirk Kuyt.

ADO Den Haag heeft maandagavond een gelijkspel overgehouden aan het treffen met Jong FC Utrecht. In de Galgenwaard kwam de ploeg van de geplaagde trainer Dirk Kuyt in de tweede helft op een 1-0 (doelpunt Sanches Fernandes) achterstand. In minuut 89 was het invaller Owusu die van ver uithaalde. Zijn inzet die van richting werd veranderd eindigde achter keeper de Keijzer. In de extra tijd kregen beide ploegen nog kansen voor de volle drie punten maar beide ploegen moesten genoegen nemen met een puntendeling.

Vrijdag wacht in een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Die club is voorlopig alleen koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Dick Schreuder won in een duel met wisselde kansen bij Jong AZ, 2-3. FC Eindhoven raakte 2 punten achter bij Zwolle door gelijk te spelen bij Almere City FC, 1-1 .

PEC Zwolle kwam al snel op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Finn Stam. Vervolgens verzuimde Bram van Polen uit een strafschop de marge te vergroten. Yusuf Barasi schoot wel raak van 11 meter, waarmee hij de stand op 1-1 bracht. Kort na de hervatting kwam Jong AZ op 2-1 door een treffer van Iman Griffith. Treffers van Younes Taha en Dean Huiberts in een tijdsbestek van zo'n 6 minuten zorgden er voor dat Zwolle weer de leiding nam, 2-3.

Jeredy Hilterman zette Almere City FC tegen FC Eindhoven in de 74e minuut op voorsprong. Hij benutte een penalty. In de 80e minuut werd het gelijk door Collin Seedorf.