Rijswijks Dagblad | ADO Den Haag houdt hoop op een stunt in Arnhem
mainImage

ADO Den Haag houdt hoop op een stunt in Arnhem

Afbeelding is niet meer beschikbaar
12 mei 2018, 11:33 uur
Sport

ADO Den Haag moet in de returnwedstrijd in de play-offs om Europees voetbal tegen Vitesse een 5-2-achterstand goedmaken. Ondanks de anticlimax in de eerste wedstrijd in Den Haag, houdt ADO-coach Alfons Groenendijk geloof in een stunt. “Er zijn veel ongelooflijke comebacks geweest in het verleden. Die komen ook vaak voorbij in deze situatie,” hield de trainer de moed erin. “Stel je scoort twee keer in de beginfase.”

ADO vierde vorige week na de 3-2-zege bij Roda JC dat de ploeg de play-offs had bereikt, maar verloor vervolgens in de eerste wedstrijd fors van Vitesse. “We moeten laten zien dat we niet voor niets de play-offs hebben bereikt, ook aan onze fans,” vond Groenendijk die het in Arnhem moet stellen zonder doelman Robert Zwinkels. Ook Thijmen Goppel, Tyronne Ebuehi en Trevor David ontbreken tegen Vitesse. Lex Immers is nog een twijfelgeval.

De wedstrijd in Arnhem begint vanavond om 18.30 uur. De andere wedstrijd in de play-offs om één Europees ticket is die tussen FC Utrecht en Heerenveen, vanavond om 20.45 uur in Utrecht. Heerenveen won de thuiswedstrijd met 4-3 na een voorsprong van 3-3. De winnaars over twee wedstrijden ontmoeten elkaar op 15 en 19 mei, beide dagen om 20.45 uur.

(Tom Beugelsdijk zal vanavond een paar gaatjes dicht moeten lopen, is de verwachting; foto: Orange Pictures; bron: ANP)


Foto: Digitaal Dagblad