Rijswijks Dagblad | ABA wint competitiekraker

ABA wint competitiekraker

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De wedstrijd om de eerste plaats werd een spannende aangelegenheid. ’t Dupke uit St. Michielsgestel was duidelijk niet naar Rijswijk gekomen om te verliezen. In de topper tegen de achtervolger moesten de petanquers van ABA het beste in zichzelf naar boven halen. De Rijswijkers wonnen met 5-3.

ABA sloot de eerste ronde van drie doublettes af met de stand 2-1. De volgende ronde bestaande uit twee tripletten partijen eindigde in 1-1 wat een stand van 3-2 voor ABA opleverde.
In de volgende ronde van drie doubletten partijen moest ABA er dus twee winnen om de winst naar zich toe te trekken. In de uitwedstrijd tegen ’t Dupke speelde ABA nog met 4-4 gelijk. Maar het thuisvoordeel pakte goed uit. Onder grote belangstelling zette ABA met overmacht twee van de drie doubletten partijen in winst om en was de belangrijke overwinning van 5-3 een feit.
Drie punten voorsprong

Na deze overwinning staat ABA drie punten los van naaste belager ’t Dupke en komt het kampioenschap van de Topdivise in de Nederlandse Pétanque Competitie weer een stapje dichterbij. Wordt vervolgd!

Op de foto:
V.l.n.r. Edwin Segers, Geoffrey van Koppenhagen, Marcel van Nieuwenhuizen, Kees Koogje, Dennis Bakker, Moussa Agzoul, Matilda Böstrom en Josefien Koogje.


Foto: Digitaal Dagblad