Rijswijks Dagblad | ‘Klantgerichtheid op z’n Henks….’

‘Klantgerichtheid op z’n Henks….’

mainImage
Harry Wientjens deelt zijn ervaringen over Henk Werlemann, die net als Rosan Gompers van de Social Club een luisterend oor is.

Harry Wientjens, directeur Particulieren & Private Banking van de Rabobank Regio Den Haag, hield gisteravond een mooie speech voor de afscheid nemende rayon directeur  Henk Werlemann. “Bij Henk stond de klant altijd centraal”, aldus Harry Wientjens. “Tevens bood hij medewerkers altijd de helpende hand. Voor klantgerichtheid kun je een cursus doen, maar dit is niet op z’n ‘Henks’. Hij heeft juist de kwaliteiten om tijdens bijeenkomsten op een goede manier aanwezig te zijn. Dit gebeurde dan vaak met een drankje er bij. Of als we Henk even kwijt waren met een sigaretje op het terras. Maar er volgden dan met onze relaties hele goede gesprekken. Hier lagen echt zijn kernkwaliteiten. Sterker nog, tijdens een MKB bijeenkomst op Plein19 kan ik me herinneren dat hij achter de bar stond om de klanten te bedienen en hen zodoende klantgerichtheid even anders te laten ervaren”.

Hotel

“Een ander voorbeeld is dat een bekende Haagse ondernemer een hotel wilde beginnen”, vervolgt Harry Wientjens. “Waar iedereen op een gegeven moment stopte, zei jij dan: ‘ik ga nog één keertje langs. Zodoende kwam alles toch nog voor de ondernemer rond”.

Centraal

“Het sociaal ondernemerschap stond bij Henk Werlemann echt centraal. Hij is in dit opzicht bij meerdere clubs betrokken. In het samenbrengen van bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties zit zijn absolute kracht. Henk was altijd op zoek naar nieuwe dingen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan het vervoeren van ouderen naar zee, die daar nog altijd razend enthousiast over zijn. Tevens was Henk betrokken om jongeren uit Den Haag Zuid West op het strand te laten sporten. Vijftig procent van de Haagse jongeren uit ‘Zuid- West’ is nota bene nog nooit op het strand geweest. Binnen anderhalve maand waren er 250 jongeren op het strand aan het sporten. Tevens heeft hij veel ondernemers op verschillende terreinen de helpende hand geboden”.

Het slotwoord was alleszeggend. “De scheidslijn tussen vriendschap en onze zakelijke band was heel bijzonder. Henk, dank je wel….”, besloot Harry Wientjes, waarna het in Brouwerij De Prael nog tot in de late uurtjes even werd bijgepraat. Kortom, een afscheid op z’n ‘Henks’.....

 

 


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad/ Dagblad070