WoonInvest ondersteunt woningbouw-impuls voor Overgoo/Fleetpark

12 February 2024, 08:54 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Leidschendam-Voorburg

WoonInvest maakt bekend dat zij de gemeente Leidschendam- Voorburg met een project op Overgoo c.q. Fleetpark gaan steunen.

"We zijn verheugd te delen dat de bestuurders van WoonInvest, Peter van Heeswijk, en Vidomes, Jacco Maan, gezamenlijk de brief hebben ondertekend ter ondersteuning van de aanvraag voor de Woningbouwimpuls-subsidie van de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Dit initiatief, onder leiding van wethouder Bianca Bremer, is van cruciaal belang voor het project Overgoo/Fleetpark", meldt de corporatie. "Het project Overgoo/Fleetpark omvat een ambitieus woonprogramma van 975 woningen, waarvan 302 sociaal. Met onze handtekeningen onderstrepen we niet alleen onze betrokkenheid bij dit belangrijke project, maar laten we tevens zien dat we garant staan voor ons deel van het programma".

"Deze brief is niet alleen een symbolische steunbetuiging, maar vormt ook een essentieel onderdeel van de WBI-subsidieaanvraag, die vandaag, op 8 februari 2024, wordt ingediend. Het doel van deze aanvraag is om meer zekerheid te bieden aan de beoordelaars bij de toewijzing van de subsidie. Met een budget van 300 miljoen euro voor de 6e ronde van de Woningbouwimpuls en geen maximum gesteld aan het aangevraagde bedrag per gemeente, is het duidelijk dat er enorme kansen liggen. Gezien de dringende behoefte aan woningen en de gestegen kosten, verwachten we dat veel gemeenten een beroep zullen doen op deze subsidie".

"Wij zijn vastberaden om ons steentje bij te dragen aan de realisatie van betaalbare en kwalitatieve huisvesting voor onze doelgroepen. Samen bouwen we zo aan een betere toekomst".