Rijswijks Dagblad | Woningcorporatie Rijswijk Wonen houdt expeditie
mainImage

Woningcorporatie Rijswijk Wonen houdt expeditie

15 september 2021, 16:04 uur
Lokaal

Woningcorporatie Rijswijk Wonen werkt aan een invulling van het terrein aan de Godfried Bomansstraat 2. Dit gebeurt samen met de buurt.

Daarom organiseerde de coropratie op zaterdag 11 september Expeditie Godfried Bomans. Zeker 80 omwonenden en belanghebbenden kwamen langs en deelden hun wensen en meningen over het plan.

Samen bouwen aan een fijne plek in de buurt

Expeditie Godfried Bomans stond in het teken van samen bouwen aan de buurt. Omwonenden waren van harte welkom om mee te denken over hoe zij het terrein aan de Godfried Bomansstraat 2 in de toekomst zien: hoe maken we van het nu lege terrein een fijne plek om te wonen en te ontspannen voor, door en met mensen uit de buurt?

Omwonenden geven hun mening over de diverse onderdelen van het plan

Tijdens de expeditie lieten we het voorlopige ontwerp van het nieuwbouwplan zien aan de hand van beelden en een maquette. Architect Form en aannemer Weboma waren aanwezig om uitleg te geven over het plan. Bezoekers van de Expeditie konden via een klein parcours meedenken over diverse onderdelen van het plan. Wat vinden zij van de voorgestelde materialen, de afwerking van het gebouw en de tijdelijke invulling van het terrein? En wat zijn de ideeën die zij willen meegeven aan Rijswijk Wonen?

Expeditie Godfried Bomans is een idee van Rijswijk Wonen en De Plekkenmakers. Samen met architect Form en aannemer Weboma verzamelen zij alle binnengekomen ideeën van de expeditie en verwerken deze in een volgend ontwerp. Er is een online enquête voor diegenen die de expeditie gemist hebben. Hierdoor krijgt iedereen in de buurt de mogelijkheid om hun mening te geven over de toekomst van het terrein aan de Godfried Bomansstraat 2. We kijken terug op een mooie dag met goede gesprekken met omwonenden. En waarbij veel buurtbewoners elkaar konden ontmoeten en beter leren kennen.