Rijswijks Dagblad | Wanneer laat Rijswijk zich horen over zwemmen in De Vliet?
mainImage

Wanneer laat Rijswijk zich horen over zwemmen in De Vliet?

Even zwemmen als je voor de Sluis moet wachten....
21 juli 2021, 10:58 uur
Lokaal

Mede door de zomerse weersomstandigheden wordt er momenteel door jongeren veel in De Vliet gezwommen. Dit gebeurt ook langs de gemeente Rijswijk en als mensen wachten bij De Sluis in Leidschendam willen ze vanaf hun boot nog wel eens een frisse duik nemen om te gaan zwemmen. Dit is formeel nog steeds verboden.

Hoewel de politie zich in Rijswijk stil houdt, is het zwemmen in De Vliet in Leidschendam- Voorburg een politiek item geworden.  GBLV-raadslid Arnold Brans stelde er onlangs vragen over aan burgemeester Tigelaar. 

"Wanneer gaat de politie handhaven op het zwemverbod ter plekke in de Vliet?", aldus Brans. 

Het is aan de politie in samenspraak met het OM om te bepalen of en hoe er wordt gehandhaafd op het zwemverbod in de Vliet", reageert Tigelaar. "Het college wil daarbij wel opmerken dat de grondslag van het zwemverbod, ligt in het politie Binnenvaartpolitieregelement en betrekking heeft op het voorkomen van aanvaring of aandrijving op de openbare wateren, die voor de scheepvaart openstaan; en dus niet op het voorkomen van overlast voor omwonenden". 

Wat is uw mening over zwemmen in De Vliet langs de gemeente Rijswijk? Moet dit worden toegestaan of juist verboden worden? Stuur uw mening naar [email protected] 


Foto: Voorburgs Dagblad