Voor duizend euro aan boodschappen vergeten te betalen in Rijswijk

10 June 2024, 18:30 uur
Lokaal
mainImage

De afgelopen week waren winkeldieven weer flink actief in Rijswijkse winkels.

Zo deed een verdachte voor ruim 1000 euro aan boodschappen bij een supermarkt, maar "vergat" hij deze te betalen en probeerde hij via de poortjes bij de ingang weg te komen met zijn volle boodschappenkar. Oplettend winkelpersoneel kon hem aanhouden in afwachting van de politie. Deze verdachte wordt voorgeleid en zit nog vast.


Een andere verdachte probeerde voor ruim 6 euro zonder te betalen mee te nemen. bij zijn aanhouding bleek dat hij nog gesignaleerd stond voor het afgeven van DNA ivm. eerder gepleegde misdrijven. Deze verdachte blijft vastzitten totdat hij bij een supersnelrechtzitting is geweest. Ook zal zijn DNA worden afgenomen.

Weer een andere verdachte liep met een tas in een elektronica winkel en stopte hier een iPhone en andere dure accessoires in. De tas verborg hij in de winkel. Helaas voor hem werd alles gezien door winkelpersoneel. Hij werd aangehouden en komt ook bij een supersnelrechtzitting.

Tot slot hield de politie afgelopen week een verdachte aan die voor iets meer dan 10 euro aan eten had afgerekend, maar voor meer dan 300 euro aan eten en een stofzuiger niet had betaald. Deze verdachte is aangehouden. Omdat deze verdachte geen eerdere antecedenten had ontvangt hij een oproep om te verschijnen bij het Openbaar Ministerie voor een hoorgesprek