Rijswijks Dagblad | Van der Meij heeft niets met oude stadhuis
mainImage

Van der Meij heeft niets met oude stadhuis

Ronald van der Meij (Gemeentebelangen Rijswijk)
17 oktober 2020, 16:11 uur
Lokaal

Gemeenteraadslid Ronald van der Meij (1968) van Gemeentebelangen Rijswijk, verwees tijdens een debat in 2018 naar zich zelf toen hij het over ‘de geestelijke vader van het Huis van de Stad’ had. In zijn periode als wethouder, van 2014 tot 2018, initieerde Van der Meij het plan Huis van de Stad. Op de website van zijn partij laat Van der Meij weten altijd inhoudelijk de stelling te hebben verdedigd dat behoud en terugkeer van de gemeentelijke organisatie naar dit bijzondere pand voor de gemeente Rijswijk in velerlei opzichten de beste oplossing is.

Tijdens een recente commissievergadering over dit heikele dossier, bekende Van der Meij echter dat hij niets met het huidige pand aan de Generaal Spoorlaan heeft. De fractievoorzitter van Gemeentebelangen, sinds 2001 woonachtig in Rijswijk: ,, Ik ben niet in dit pand getrouwd, ik heb er mijn paspoort niet verlengd en mijn rijbewijs niet opgehaald, ik heb nul komma nul met dit gebouw”.

Van der Meij reageerde met deze woorden tijdens deze ingelaste vergadering op een interruptie van fractievoorzitter Coen Sleddering van de VVD die opmerkte dat hij bekend is met ‘de blinde liefde van Van der Meij voor dit pand’.

Fractievoorzitter Romy de Man was het die Van der Meij herinnerde aan zijn woorden tijdens het debat in 2018 waarin hij zichzelf voordeed als ‘geestelijk vader van het Huis van de Stad’ en dat hij daarom wellicht emotioneel betrokken is bij de huidige discussie in de raad over het voortzetten van de renovatie van het oude stadhuis. Van der Meij: “Ook een geestelijk vader kan nog steeds zakelijk denken. Ik sta nog steeds achter het plan dit dossier op te lossen en richting VVD wil ik zeggen ‘u had in 2014, toen u in het college zat, met het alternatief moeten komen om tot sloop van het oude gebouw over te gaan, maar toen had u de ballen niet om dat plan te komen”.

VVD en Onafhankelijk Rijswijk zijn tegen het plan van terugkeer naar de oude locatie, een meerderheid in de Rijswijkse raad stemt voor.

Redactie: Peter Petit