De ontwikkeling van een aantrekkelijk en toekomstbestendig vestigingsklimaat staat centraal in het retail- en horecabeleid. Dit meldt de gemeente Rijswijk waarvan het College meldt.
"Hierbij is onder andere aandacht voor branchering en segmentering, grip op flexibele bezorgdiensten, het tegengaan van leegstand en een toetsingskader voor (tijdelijke) activiteiten zoals terrassen".
"Het beleid vormt een uitwerking van de pijler ‘Sterke werklocaties’ in de onlangs vastgestelde Economische Visie, om te komen tot een toekomstbestendig vestigingsklimaat. Dit vraagt een (her)positionering van de kerngebieden, zowel ten opzichte van elkaar als regionaal. “Met dit nieuwe retail- en horecabeleid hebben we voor het eerst naar onze hele gemeente gekeken. We hebben daarin een integrale afweging gemaakt tussen het belang en de mogelijkheden per centrumgebied ten opzichte van andere locaties”, legt wethouder Werner van Damme uit.
"Dit nieuwe retail- en horecabeleid geeft voor het eerst een integrale visie op de gewenste structuur voor winkels en horeca in de hele gemeente. Hierdoor kunnen initiatieven op gemeentelijk niveau beter worden afgewogen. Het beoogde effect van het retail- en horecabeleid is het creëren van een toekomstbestendige voorzieningenstructuur in Rijswijk. Het beleid biedt een visie op de retail- en horecastructuur, een toekomstperspectief per centrum en een beleidskader voor de uitvoering".