Rijswijk stopt omstreden onderzoek naar waarde van woningen

24 November 2022, 11:14 uur
Lokaal
mainImage

De gemeente Rijswijk stopt met een omstreden onderzoek naar de waarde van woningen. Dat laat een woordvoerder aan het AD weten.

De landelijke pilot was erg omstreden omdat woningeigenaren foto’s van hun woonkamer, badkamer en keuken moesten toesturen. Dat leidde tot grote ophef onder bewoners en politici. De politiek in Rijswijk heeft inmiddels gereageerd en stelde vragen aan het College. 

"Keuzevrijheid is belangrijk, iemand moet zelf kunnen bepalen of die binnenfoto’s gebruikt voor een goede waardebepaling. 
Fijn om te zien dat het college na vragen van de Rijswijkse VVD en D66 Rijswijk is gestopt met deze proef. Bewoners moeten zelf kunnen bepalen of ze foto's van hun huis wel of niet gebruiken. Daar gaat de gemeente niet over", aldus Coen Sleddering fractievoorzitter van de VVD.

''De gemeente moet netjes en zorgvuldig handelen naar inwoners, met alleen een inbreuk op de privacy als het echt niet anders kan", reageert Elze Woudstra namens D66. "We zijn tevreden dat de wethouder het hiermee eens is en de pilot in Rijswijk nu stopzet".