Lezing Historische Vereniging Rijswijk over Joods leven in Westland

13 February 2024, 07:36 uur
Lokaal
mainImage
PR
Harry Groenewegen

Het Bestuur van de Historische Vereniging Rijswijk nodigt iedereen graag uit voor een lezing op dinsdag 20 februari 2024, aanvang 20.00 uur in gebouw Hofrust aan de Herenstraat 44 B.

"Deze voorjaarslezing door Harry Groenewegen is de eerste in ons jubileum van 40 jaar HVR375 jaar Joods leven in het Westland", aldus het bestuur. "Tijdens deze lezing komt de geschiedenis van het Joodse leven in het Westland aan de orde: wanneer komen de eerste Joden naar het Westland en waar komen zij vandaan? Waarom komen zij naar het Westland? Waar hebben zij zich gevestigd en welke beroepen oefenden zij uit? Andere onderwerpen die aan de orde komen: antisemitisme, de Shoah, de terugkeer na de Tweede Wereldoorlog en hun ontvangst en de herdenkingscultuur tot heden".

De spreker, Harry Groenewegten, is medeoprichter van de Stichting Joods Westland, bestuurslid van het Genootschap  Oud-Westland en bestuurslid van het Westlands Museum.

Bij de Stichting Joods Westland heft Harry Groenewegen zich onder andere ingezet voor de succesvolle restauratie van het Joodse kerkhof in Naaldwijk, tevens is hij de initiatiefnemer  van het boek “Joods leven in het Westland”.

Overigens is op de website van de HVR onder publicaties een artikel terug te vinden over de geschiedenis van de twee Joodse begraafplaatsen in Rijswijk.

 

 

 

Het Bestuur maakt u er op attent dat in de ALV van November 2023 besloten is voor de kosten van het per post verzenden van de convocaties voor onze lezingen een bedrag van 10 euro verschuldigd is voor die leden die niet zelf hun e mail adres aan de vereniging via het secretariaat hebben doorgegeven. Dit houdt in dat deze per post verzonden convocatie de laatste zal zijn in die gevallen dat het bedrag van 10 euro niet tijdig ontvangen is.