Duplicaat van De Limes benoemd tot Werelderfgoed

28 July 2021, 16:50 uur
Lokaal
mainImage

De Limes in Nederland en Duitsland is vandaag benoemd tot Unesco Werelderfgoed. Gemeente Leidschendam-Voorburg maakt hier onderdeel van uit.

Nederland heeft er een icoon van wereldformaat bij. Vandaag heeft het Werelderfgoedcomité van UNESCO de Neder-Germaanse Limes de status van Werelderfgoed toegekend. Het is een wereldwijde erkenning van de unieke en universele waarde van ons deel van de Limes, vertegenwoordigd door in totaal 19 archeologische vindplaatsen uit de Romeinse tijd, verspreid over de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland.

“Met de aanwijzing van maar liefst 4 terreinen in Leidschendam-Voorburg tot Unesco Werelderfgoed maken we deel uit van het grootste archeologische monument ter wereld en beschermen we ons erfgoed voor toekomstige generaties!”

200 jaar geleden begon de reis voor Leidschendam-Voorburg met de archeologische opgraving van Reuvens, de eerste hoogleraar Archeologie, op het terrein van Forum Hadriani. Een oude inheems Romeinse stad, verstopt onder de grond bij Park Arentsburgh-Hoekenburg, werd ontdekt. En de afgelopen jaren volgde daarop de ontdekking van het Kanaal van Corbulo, een waterverbinding tussen de Rijn en de Maas die in opdracht van Generaal Corbulo wordt aangelegd rond 50 na Chr.