Rijswijks Dagblad | Bewoners met Bulgaarse nationaliteit kiezen voor Rijswijk
mainImage

Bewoners met Bulgaarse nationaliteit kiezen voor Rijswijk

Veel inwoners van Duitse en Franse nationaliteit zijn werkzaam bij het European Patent Office (EPO)
10 juni 2021, 13:10 uur
Lokaal

Net als in buurgemeente Den Haag ligt er voor de grootste buitenlandse gemeenschap, de Poolse, in de gemeente Rijswijk concurrentie op de loer. Waar onmiskenbaar uit statistieken blijkt dat bewoners uit een ander Oost-Europees land dan Polen zich in de hofstad vestigen, is dat in Rijswijk niet anders. Bewoners met een Poolse nationaliteit voeren nu nog, qua buitenlandse inwoners, de boventoon, maar duidelijk is dat ook in onze gemeente Bulgaren zich in rap tempo vestigen. Cijfers over het aantal kan de gemeente ons niet verstrekken, maar in 2020 zag de top 5 van geregistreerde nationaliteiten in Rijswijk er als volgt uit.

1.       Polen
2.       Duitsland
3.       Frankrijk
4.       Syrië
5.       Bulgarije

De hoge positie van geregistreerden met de  Duitse en Franse nationaliteit in Rijswijk mag geen verbazing wekken gezien de vestiging van de grootste buitenlandse organisatie in ons land,  het European Patent Office (EPO).

De hoge score in de top 5 van inwoners met de Syrische nationaliteit kan te maken hebben met de grote hoeveelheid statushouders, ruim 300, die zich in de periode van 2015 tot en met 2017 in de gemeente Rijswijk hebben gevestigd.