mainImage

Winkeliers zullen meewerken aan eerdere sluiting

25 november 2021, 16:39 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Als het kabinet beslut dat niet-essentiële winkels om 17.00 uur moeten sluiten, zullen winkeliers daaraan meewerken. Dat zegt directeur Eus Peters van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), een brancheorganisatie waarbij veel winkels zijn aangesloten. Het Outbreak Management Team (OMT) zou het demissionair kabinet adviseren om niet-essentiële winkels eerder te laten sluiten. Nu mogen die nog tot 18.00 uur openblijven.

Volgens Peters zal dan aan het winkelend publiek worden gevraagd de sector te helpen door meer doordeweeks en in de ochtend te komen, om zo bijvoorbeeld drukte op een zaterdagmiddag te verminderen. Ook kunnen volgens hem gemeenten winkeliers helpen door de zondag vrij te geven voor winkels om open te zijn.

INretail, een andere winkeliersorganisatie, vindt het lastig om te reageren op de adviezen van het OMT. Een woordvoerder geeft aan dat winkeliers het belangrijk vinden dat de pandemie wordt bestreden. Maar het zou uiteindelijk gaan om de coronamaatregelen waar het kabinet mee komt. De zegsman weet dat veel winkeliers bang zijn voor ingrijpendere maatregelen. Voor hen zou een vervroegde sluiting om 17.00 uur waarschijnlijk dus meevallen. Maar aan de andere kant heeft elke extra beperking die wordt ingevoerd volgens INretail naar verwachting impact op de sector.


Door: ANP | Foto: Rotterdam Branding Toolkit - Iris van den Broek