VVD-leden uiten hun zorgen in brief aan de partijtop

21 March 2023, 23:01 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Een groep VVD'ers uit in een brief aan de partijtop hun zorgen over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. Ze schrijven aan onder anderen het partijbestuur, de Tweede Kamerfractie en ook partijleider Mark Rutte dat de top geen verbinding heeft met leden van en stemmers op de partij.

Zo vragen de ondertekenaars zich af of "de club in Den Haag" wel nadenkt over de eigen rol "in de huidige stand van zaken in het politieke en maatschappelijke landschap", zo is te lezen in de brief die volgens de NOS door ongeveer honderd leden is ondertekend. "We willen jullie daarom op het hart drukken om met een kritische blik te kijken naar wat voor ons ligt."

De ondertekenaars vinden dat de kennis en kunde van mensen binnen de partij beter moeten worden benut. "We krijgen top-down hapklare brokken voorgeschoteld die we mogen uitvoeren en ondergaan. De wijze van campagne voeren, zowel bij deze verkiezingen als ook de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is hier een lichtend voorbeeld van. Beeldvorming van binnen en naar buiten is hierdoor niet optimaal".

Betrokken mensen lopen nu tegen muren aan en haken daardoor af, waardoor de kloof alleen maar groter wordt, stellen ze. "Het is dus van groot belang dat we ons realiseren dat de mensen de partij maken, niet de politiek, en zeker niet de politieke top. Samen zijn we de VVD", is hun boodschap.

De uitkomst van de Statenverkiezingen waarbij de BoerBurgerBeweging als grote winnaar uit de bus kwam, maakt volgens de briefschrijvers duidelijk dat er werk aan de winkel is. "We dreigen na meer dan twaalf jaar hard werken ons mooie land nu te verliezen aan verdeeldheid, onvrede en een kloof tussen Den Haag en de rest van Nederland."

 


Door: ANP