Rijswijks Dagblad | Ouders van containerbaby blijken 17 jaar
mainImage

Ouders van containerbaby blijken 17 jaar

De plek in Amsterdam waar de baby gevonden werd
26 februari 2021, 18:10 uur
Landelijk

De politie heeft afgelopen woensdag de ouders aangehouden van de baby die in een container in Amsterdam werd gevonden. Het gaat om twee minderjarigen van 17 jaar uit Amsterdam die hebben verklaard de ouders van de baby te zijn. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Ook de moeder van het minderjarige meisje, de oma van de baby, is aangehouden.

Beide ouders worden verdacht van poging tot kindermoord. Vrijdag zijn de twee voorgeleid aan de kinderrechter-commissaris. De voorlopige hechtenis van beiden is geschorst, ze hoeven dus niet vast te zitten, maar blijven verdachten. Omdat de ouders minderjarig zijn, is het OM terughoudend in het verstrekken van informatie over het onderzoek. Zo maken het OM en de politie niet bekend of de twee zichzelf hebben aangegeven, of dat de politie hen op het spoor is gekomen.

De oma van de baby werd donderdag al heengezonden door de officier van justitie. Ook zij blijft verdachte. Een woordvoerder van het OM kon nog niets kwijt over de eventuele rol die de oma heeft gespeeld, daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

De pasgeboren baby, een meisje, werd afgelopen zondag in een ondergrondse vuilcontainer gevonden aan de Meernhof in Amsterdam-Zuidoost. Ze is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en ergens anders ondergebracht. Een vrouw die zondagavond haar vuilniszakken weggooide, hoorde het gehuil van de baby. De brandweer wist uiteindelijk de baby, die in een grote gele Jumbo-boodschappentas zat, uit de container te halen. Het meisje werd direct naar het ziekenhuis gebracht.