Rijswijks Dagblad | Moederbedrijf MediaMarkt voorziet lastig 2019

Moederbedrijf MediaMarkt voorziet lastig 2019

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Ceconomy, het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, maakt zich op voor een lastig jaar. De onderneming heeft te kampen met uitdagende marktomstandigheden, mede door felle concurrentie van webwinkels. Het dividend wordt geschrapt en er wordt gezocht naar een nieuwe vaste bestuursvoorzitter.

In het afgelopen boekjaar dat eind september afliep, zag Ceconomy de omzet afzwakken naar 21,4 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat daalde van 714 miljoen naar 650 miljoen euro. De Duitse elektronicaverkoper rekent voor dit jaar op een verdere winstdaling. Wel hoopt het bedrijf op een wat hogere omzet.

In oktober werd bekend dat de Nederlandse topman van Ceconomy, Pieter Haas, per direct opstapte na verschillende winstwaarschuwingen en tegenvallende resultaten. Zijn tijdelijke opvolger Mark Frese legt eind december zijn functie neer als financieel directeur. Hij zal dan op interim-basis worden opgevolgd door Bernhard Düttmann. Directielid Dieter Haag Molkenteller geeft nu tijdelijk leiding aan het bedrijf.

Ceconomy is de voormalige detailhandelstak van Metro, de eigenaar van groothandelsketen Makro, en werd vorig jaar afgesplitst van dat concern.

 


Foto: Digitaal Dagblad