Zondag grote schoonmaakactie op strand van Scheveningen

21 March 2023, 11:31 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Eneco Clean Beach Cup

Komende zondag 26 maart wordt in het kader van de veertiende editie van de Eneco Clean Beach Cup het strand van Scheveningen een grote schoonmaakactie gehouden.

Elk jaar roepen Nederlandse en Belgische surfclubs en strandtenten vrijwilligers op om de eerste zondag van de lente de stranden schoon te maken. "Zolang het nodig is, blijven we opruimen", zegt initiatiefnemer en surffanaat Sven Fransen. Op ruim 26 verschillende locaties in Nederland en België is het mogelijk om mee te helpen aan deze schoonmaakbeurt. De kustlijn wordt weer netjes en plasticvrij gemaakt, van De Panne tot aan de Waddeneilanden. De afgelopen jaren deden meer dan 7.500 vrijwilligers mee en werd er op één dag meer dan vijf ton afval verzameld.

In Nederland zijn er dit jaar acht deelnemende locaties, met als hoofdlocatie het strand van Scheveningen. Van 13.00 tot 18.00 uur is er een vol programma voor de deelnemers dat naast de grote schoonmaak bestaat uit verschillende workshops en keynotes over ecologie en duurzaamheid, een DJ en live muziek.

Tekst gaat door onder foto.

Meehelpen

Het opruimen van het strandafval op Scheveningen is dit jaar georganiseerd in samenwerking met TrashUre Hunt. Een organisatie die aan de hand van zwerfafval-jachten en kunstinstallaties duidelijk wil maken hoe groot het plastic- en afvalprobleem tegenwoordig is. Door het probleem op een toegankelijke manier aan te pakken willen ze een breed publiek bereiken. Meehelpen en inschrijven kan gratis via www.enecocleanbeachcup.eu.