Website Buitenkunst lanceert eerste Haagse stadswandeling

18 December 2021, 10:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Ralph Kämena
Wall Painting no.294, Jan van der Ploeg, 2010

Even een frisse neus halen tijdens de feestdagen? En ook nog eens nieuwe dingen ontdekken? Dat kan in het centrum van Den Haag met het Rondje Centrum: een wandelroute op de website Buitenkunst Den Haag (bkdh.nl) die langs zo'n twintig kunstwerken voert.

Afgelopen zomer heeft de kunstorgansiatie Stroom Den Haag in opdracht van de gemeente een website gelanceerd met uitgebreide informatie over alle kunstwerken die in de stad op straat staan. De teller staat nu op ruim 525 beelden. Mede dankzij de hulp van het publiek groeit dit aantal nog steeds.

Om de rijkdom aan buitenkunst in Den Haag verder onder de aandacht te brengen, ontwikkelt Stroom komende jaren een serie wandel- en fietsroutes. Rondje Centrum is de eerste in die reeks: een wandeling van 1,5 uur die je behalve met prachtige kunstwerken ook in contact brengt met de Haagse Beek, unieke gebouwen, overdonderende kleurbanen, Hagenaars en Hagenezen.

Plattegrond

De wandeling is voor iedereen gratis beschikbaar. Wie liever een papieren plattegrond in handen heeft, kan een pdf met de wandelroute en informatie downloaden om zelf te printen. Net als de website is ook de wandeling zowel in het Nederlands als in het Engels.