mainImage

Volautomatische parkeergarage Apeldoornselaan blijft toch open

26 januari 2022, 07:39 uur
Den Haag & Regio

De volautomatische autoberging onder de Apeldoornselaan blijft toch open. De gemeente liet eerder weten dat de garage dicht moest omdat er geen geld was voor het vervangen van onderdelen en een nieuwe brandblusinstallatie.

Door de sluiting van de garage zouden ruim honderd auto’s weer op straat moeten worden geparkeerd in Rustenburg-Oostbroek, de wijk met de hoogste parkeerdruk van Nederland.

Wethouder Robert van Asten van Mobiliteit schrijft nu in een brief aan de gemeenteraad toch 4,6 miljoen euro te willen investeren in de garage.

De 6,7 miljoen euro kostende autoberging – met plek voor 116 voertuigen - werd in december 2006 geopend als compensatie voor de parkeerplekken die moesten verdwijnen voor de aanleg van Randstadrail door de Apeldoornselaan. Destijds werd geen geld apart gezet voor onderhoud.

Blamage

In de gemeenteraad werd vorig jaar door verschillende partijen boos gereageerd op de sluiting. Het CDA was verbaasd dat blijkbaar nooit was nagedacht over de kosten van onderhoud. De Haagse Stadspartij sprak van “een blamage". Hart voor Den Haag startte een online petitie tegen de sluiting. Die is tot nu toe ruim 400 keer ondertekend.