mainImage

Voetganger zwaargewond op Neherkade, automobilist rijdt door

4 augustus 2022, 11:11 uur
Den Haag & Regio

Een 40-jarige man uit Den Haag is woensdagavond 3 augustus zwaargewond geraakt toen hij op de Neherkade werd aangereden door een auto die met hoge snelheid reed. De automobilist reed direct door. De politie heeft de zaak in behandeling en zoekt getuigen.

Het slachtoffer wilde rond 22.30 uur via het zebrapad de Neherkade oversteken. Terwijl hij daar liep, werd hij geschept door een donkere BMW die met hoge snelheid kwam aanrijden. De bestuurder stopte niet en reed met dezelfde hoge snelheid door in de richting van de Rijswijkseweg. De ambulance en het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren of camerabeelden uit de omgeving hebben, wordt gevraagd contact op te nemen. De BMW heeft door de aanrijding schade opgelopen, dus vraagt de politie ook om mensen die een BMW zien met schade aan de voorzijde om contact op te nemen.