Video: Tom Beugeldsdijk tegen voorbijscheurende auto's: Rustâââgh

20 March 2023, 17:31 uur
Den Haag & Regio

De gemeente Den Haag heeft voetballer Tom Beugeldsdijk ingeschakeld voor een campagne tegen te snel rijdende auto's.

In een videofilmpje is te zien hoe Beugelsdijk voorbijscheurende automobilisten maant om het Rustââââââgh!! aan te doen. Bestuurders die wel binnen de maximaal toegestane snelheid blijven, krijgen een groene smiley te zien.

Om het verkeer veiliger te maken gebruikt de gemeente slimme snelheidsmeters. Dat zijn meters waarop automobilisten een rood, verdrietig gezichtje zien als zij te hard rijden. Of een groen, lachend gezichtje als men zich aan de snelheid houdt. Nieuw is dat de meter aan de politie doorgeeft waar en wanneer het verkeer vaak te hard rijdt. De politie weet zo precies waar ze moet controleren. De gemeente en politie zeggen daarbij niet op meer boetes te hopen, maar op meer verkeersveiligheid.

Als een snelheidsmeter lang op dezelfde plek staat, raken mensen eraan gewend. De mensen gaan dan toch weer te hard rijden. De 60 slimme snelheidsmeters , wisselen daarom steeds van plek. De gemeente heeft een lijst met 180 plekken gemaakt, waar de meters kunnen staan. Hagenaars die vinden dat verkeer in hun buurt vaak te hard rijdt, kunnen ook zelf de snelheidsmeters aanvragen.