mainImage

Vergunningen verleend voor vier vreugdevuren in Den Haag

20 oktober 2021, 16:31 uur
Den Haag & Regio

De evenementenvergunningen voor de vier vreugdevuren in Den Haag zijn allemaal verleend. Dat laat de gemeente Den Haag weten. Deze week werd als laatste de vergunning voor het vreugdevuur in Laak toegekend.

De organisaties van de vreugdevuren in Duindorp, Scheveningen, Escamp en Laak hebben allen een aanvraag ingediend voor komende jaarwisseling. Eerder liet burgemeester Jan van Zanen al weten dat het college een positieve grondhouding heeft ten aanzien van de vreugdevuren.

De aanvragen voor de vergunningen voldoen volgens de gemeente aan alle eisen, ook die door de Onderzoeksraad voor Veiligheid in hun evaluatie zijn aangedragen. De veiligheid van omstanders en omwonenden mag niet in het geding komen. Dat betekent onder meer dat de vuren op Scheveningen en Duindorp maximaal 10x10x10 meter mogen zijn.

De gemeente ondersteunt de organisaties van de vreugdevuren met subsidies. Voor de vreugdevuren op Scheveningen en Kijkduin kon maximaal 92.000 euro per vreugdevuur worden aangevraagd. Het maximum voor de vreugdevuren in Escamp en Laak bedraagt 27.500 euro per vreugdevuur.

Daarnaast faciliteert de gemeente de schoonmaak van het strand (ca. 40.000 euro per vuur) en bekostigt de gemeente de deskundige begeleiding van de organisaties bij de aanvragen voor de milieuontheffing en de Natuurwetvergunning (ca. 20.000 euro per vuur). Deze opdrachten verstrekt de gemeente zelf en
zijn daarmee geen onderdeel van de subsidies.


Foto: ANP