Uitkijktoren Binnenhof in Den Haag geopend door minister Mona Keijzer

10 July 2024, 18:54 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Eric Stokkink (LinkedIn).

Minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft donderdag de gele uitkijktoren bij het Binnenhof officieel geopend. Het Uitzichtpunt Binnenhof is vanaf morgen elke dag geopend voor het publiek van 09.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Met het uitzichtpunt blijft het Binnenhof ook tijdens de grootschalige renovatie een belangrijke trekpleister voor bewoners en bezoekers. De unieke blikvanger van 28 meter hoog, pal naast het regeringscentrum, biedt een panoramisch uitzicht over de binnenstad, het historische Binnenhof, de Ridderzaal en musea en gebouwen in de omgeving.

Informatieborden op het uitzichtpunt beschrijven de bekende skyline van Den Haag. En geven meer informatie over het Binnenhof en omgeving. Op het dak van de bouwkeet op de Hofvijver ligt een bijzonder duinlandschap, een verrassend stukje natuur dat alleen zichtbaar is vanaf het uitzichtpunt.

Ingenieursbureau Arcadis ontwierp het stalen uitzichtpunt in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. De constructie is geheel demontabel en recyclebaar, zodat het - na voltooiing van de renovatie van het Binnenhof - ergens anders weer kan worden opgebouwd. Het uitzichtpunt heeft geen lift. Mensen met een fysieke beperking zijn welkom in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie op Plaats 22, nog geen 200 meter van het uitzichtpunt.

Foto: Eric Stokkink (LinkedIn).