Rijswijks Dagblad | Tegenstanders coronapas demonstreren op het Malieveld
mainImage

Tegenstanders coronapas demonstreren op het Malieveld

25 september 2021, 08:39 uur
Den Haag & Regio

Mensen die niet willen dat het coronatoegangsbewijs wordt ingevoerd, demonstreren zaterdag in Den Haag, op de dag dat het bewijs wordt ingevoerd. Aan het begin van de middag wandelen ze van het Malieveld langs de Hofvijver naar Plein 1813 en daarna terug naar het Malieveld.

De "mars tegen het Covid-paspoort" wordt georganiseerd door onder meer Nederland in Opstand. Demonstranten hoeven geen 1,5 meter afstand te houden, omdat die regel vanaf zaterdag niet meer geldt. Ze hoeven ook geen coronatoegangsbewijs te laten zien om mee te kunnen doen aan het protest tegen de coronapas.

Komende zaterdag treden nieuwe coronaregels in werking. De regel dat mensen 1,5 meter afstand van anderen moeten houden vervalt, maar vanaf die dag is wel een coronapas nodig om onder meer toegang te krijgen tot restaurants, cafés, theaters en bioscopen. Met de QR-code in de app CoronaCheck kunnen mensen laten zien dat ze volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, dat ze onlangs negatief zijn getest of dat ze zijn hersteld van een coronabesmetting.


Door: ANP | Foto: ANP