Strengere handhaving coronaregels in regio Haaglanden

18 September 2020, 20:05 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

In de regio Haaglanden wordt de handhaving op het naleven van de coronaregels geïntensiveerd. Er komen controles bij horecagelegenheden, feestzalen, sportaccommodaties en studentensociëteiten. Als de regels worden overtreden na een waarschuwing, volgt sluiting voor twee weken. Als de regels bij herhaling worden overtreden, volgt sluiting voor een maand. Als de maatregelen daarna nog een keer genegeerd worden, volgt sluiting voor de duur van drie maanden.

Dat is een van de extra maatregelen die de veiligheidsregio vrijdag bekendmaakte bovenop de maatregelen die eerder door het kabinet werden afgekondigd voor zes regio's.

Een andere maatregel is dat kwetsbare groepen de komende tijd extra beschermd worden tegen het coronavirus. Bij overheidslocaties, zoals bibliotheken, zwembaden en stadsdeelkantoren, worden voor de kwetsbare groepen venstertijden ingesteld. De veiligheidsregio vraagt aan organisaties en bedrijven dit ook te doen.

Een andere extra maatregel is dat de veiligheidsregio meer communicatie richt op doelgroepen waar besmettingen plaatsvinden, zoals jongeren en studenten. Er zal gesproken worden met universiteiten, hogescholen en studenten(sport)verenigingen. Deze doelgroepen worden actief uitgenodigd om mee te denken. De bedoeling erachter is dat groepen opnieuw de urgentie gaan zien van het naleven van de regels.


Door: ANP