Scooterrijder in Laak betrapt met cocaïne in onderbroek

24 November 2022, 10:13 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Archieffoto ter illustratie.

De politie in stadsdeel Laak in Den Haag heeft een man aangehouden die in zijn onderbroek en in zijn scooter zakjes vol bolletjes cocaïne bleek te hebben verstopt.

Afgelopen weekend reed de politie door de Max Havelaarstraat in de Spoorwijk toen zij een scooterrijder zagen waarbij het kinbandje van zijn helm los hing. Omdat dat niet mag, wilden de agenten de scooterrijder aanspreken, maar deze probeerde snel weg te komen. Na een korte achtervolging kon de man bij de Withuysstraat in het Laakkwartier worden klemgereden.

Na controle van de klemgereden scooterrijder werd bij hem een speekseltest afgenomen. Daaruit bleek dat de scooterrijder vermoedelijk onder invloed reed. Hij werd aangehouden en meegenomen naar politiebureau Laak. Daar kwam een plastic zakje vol met bolletjes cocaïne tevoorschijn dat de man had verstopt in zijn onderbroek. Ook in de scooter werd een zakje met bolletjes cocaïne aangetroffen.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Politie Laak.

Proces-verbaal

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van harddrugs en het rijden onder invloed. Uiteraard heeft de scooterrijder ook een bekeuring gekregen voor het niet op de juiste wijze dragen van de helm.