Rijswijks Dagblad | Op envelop poederbrief staat adres van NN Den Haag
mainImage

Op envelop poederbrief staat adres van NN Den Haag

20 november 2020, 11:17 uur
Den Haag & Regio

Op de enveloppen waarin deze week op zo'n 20 plekken poederbrieven zijn aangetroffen, staat het adres van NN in Den Haag als mogelijke afzender. Dat is te zien op een foto die de politie in Amsterdam heeft vrijgegeven. Onduidelijk is of het inderdaad gaat om een envelop die de verzekerinsgmaatschappij ook inderdaad gebruikt, of dat het adres er later is opgezet. Ook is niet duidelijk of de poststempels van de brieven ook inderdaad Den Haag als stad aangeven vanwaar de brieven zijn gestuurd.

De recherche doet nog onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen de brieven en het motief van de afzender of afzenders. Er wordt rekening gehouden met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse voor onderzoek. Alle poederbrieven worden momenteel verder onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. De poederbrieven veroorzaakten bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen. Wat voor stof er precies in de brieven zit, wil de politie vooralsnog niet zeggen, omdat dit "daderinformatie" is.