Koning opent wereldconferentie Ombudsmannen in Den Haag

15 May 2024, 13:49 uur
Den Haag & Regio
mainImage
RVD

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend de dertiende wereldconferentie van het International Ombudsman Institute (IOI) geopend. De conferentie wordt gehouden in New Babylon in Den Haag. De driedaagse internationale conferentie wordt eens in de vier jaar gehouden en heeft dit jaar als thema ‘Act together for our tomorrow’. 

De Koning hield tijdens de opening een toespraak. Ook onthulde hij samen met de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen tekeningen van kinderen van Art-S-Cool uit Den Haag die zij gemaakt hebben in het teken van het thema van de conferentie. Aansluitend sprak Willem-Alexander met een aantal buitenlandse ombudsmannen. 

Het IOI is in 1978 opgericht om onder meer de samenwerking tussen tweehonderd onafhankelijke lokale, regionale en nationale ombudsorganisaties uit meer dan honderd landen te bevorderen met als doel de relatie tussen de burger en overheid te verbeteren. Tijdens deze 13e conferentie spreken de 250 deelnemers over onder andere de klimaatproblematiek, inclusiviteit en toekomstige generaties.