Japanse Tuin gaat weer open, een feest voor de zintuigen

23 March 2023, 11:14 uur
Den Haag & Regio
mainImage
The Hague & Partners

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Japanse Tuin in park Clingendael in Den Haag. De tuin gaat eind volgende maand weer open. Van zaterdag 29 april tot en met zondag 11 juni is de Japanse Tuin elke dag te bezoeken van 09.00 tot 20.00 uur.

Het voorjaar is een feest voor de zintuigen in de Japanse Tuin. Bloemen ontluiken, de zon piept tussen de sierkersen door. Struin langs azalea’s, blauwe heesters en veertig soorten mos. Er zijn misschien wel honderd redenen om een keer naar deze groene parel in Den Haag te gaan.

De Japanse Tuin is in het voorjaar slechts zes weken open. Die beperkte opening maakt een bezoek dus sowieso speciaal. "We willen dat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen genieten, maar we moeten de kwetsbare tuin ook beschermen. Daarom is de tuin slechts beperkt open", laat de gemeente weten.

Tekst gaat door onder foto.

Barones

De Haagse tuin is de oudste Japanse tuin van Nederland. met bomen en planten van soms wel meer dan 100 jaar oud. De tuin was ooit de privétuin van barones Daisy van Brienen. Zij liet het tussen 1903 en 1913 aanleggen met ornamenten die zij meenam van haar reizen naar Japan. Pas sinds de jaren ’60 zijn bezoekers welkom. Met een oppervlakte van 6.800 vierkante meter is het ook nog eens de grootste Japanse Tuin van ons land.

Honden, buggy’s en scootmobiels zijn niet toegestaan. Voor rolstoelgebruikers is er een aparte ingang en route door de tuin. Als veel bezoekers tegelijk komen, moet je soms even wachten voor je de tuin in mag.


Door: www.hethaagsegroen.nl