Rijswijks Dagblad | Huren in Den Haag duurder dan in Europese hoofdsteden
mainImage

Huren in Den Haag duurder dan in Europese hoofdsteden

Te weinig appartementen voor 55-plussers
22 januari 2021, 13:50 uur
Den Haag & Regio

Wie een appartement wil huren in een van de grote steden in Nederland, kan het 'goedkoopste' terecht in Den Haag. Hoewel 20 euro per m2 Europeees relatief gezien best veel geld is, ligt de prijs per m2 in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam nog hoger dan in de Residentie. En dat ondanks het feit dat de huurstijging in Den Haag met 3,4 procent vorig jaar meer was dan elders binnen de G4.

Dat goedkoop ook maar relatief is, laat een onderzoek door HousingAnywhere zien. Dat legde namelijk de huurprijzen van enkele Europese steden, waaronder hoofdsteden, naast elkaar. En wat blijkt, de 20 euro p/m2 in Den Haag is fors meer dan de huurders in bijvoorbeeld Rome, Brussel, Lissabon, Madrid en Barcelona moeten betalen voor hun woning, even afgezien van de kwaliteit etc van de woning.

In de Belgische hoofdstad is bijvoorbeeld de gemiddelde prijs p/m2 14,50 euro, in Londen daarentegen legt een huurder meer dan 40 euro per vierkante meter neer. De gemiddelde huurprijs voor een appartement in Den Haag is trouwens 1255 euro.

 


Foto: Digitaal Dagblad