Hoogste restaurant van Nederland heeft nieuwe eigenaars

5 August 2022, 12:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Het restaurant bovenin Het Strijkijzer aan het Rijswijkseplein in Den Haag heeft een nieuwe eigenaar. De horecazaak stond te koop sinds november vorig jaar.

De nieuwe eigenaren zijn Debby Wagendorp en Chris van den Heuvel, twee bekenden in de Haagse horecawereld. Ze zijn onder meer eigenaren van Zziin bij Den Haag Centraal en openen nu hun de derde locatie. Ook in Breda hebben zij een vestiging van Zzin.

De voormalige eigenaar van het restaurant, Elwin Giel, behoudt de naam The Penthouse en gaat zich concentreren op de hotel- en vergaderfaciliteiten in de wolkenkrabber. Giel begon elf jaar geleden met The Penthouse, na een voorbereiding van vijf jaar. “Door de coronapandemie hebben wij ons noodgedwongen op de andere bedrijfsonderdelen naast het restaurant moeten concentreren. Dat loopt nu erg goed. Dus daar gaan we gewoon mee door.”

Tekst gaat door onder foto.

New York

De Haagse Toren (bijnaam: Het Strijkijzer) is 135 meter hoog en bestaat uit 42 verdiepingen. De architectuur van het gebouw is geïnspireerd op het beroemde ‘Flatiron Building’ in New York. Het restaurantdeel bevindt zich op de bovenste drie verdiepingen. Op verdieping 40 is de Skybar en zijn er diverse zaalruimten. De keuken bevindt zich op verdieping 41. Het restaurant zelf is gesitueerd op de 42e verdieping, en is daarmee het hoogstgelegen restaurant van Nederland.

Wat de nieuwe eigenaren hebben betaald voor de zaak is niet bekend. De vraaghuurprijs van Vestia voor het restaurantdeel was 195.000 euro per jaar. Voor de overname van de bedrijfsexploitatie gold een vraagprijs van 295.000 euro.